Στο εδώλιο η ΑΕΚ

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην πολύπαθη ΑΕΚ, καθώς τα χρέη της ομάδας αλλά και η πρωτοφανής συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή της, Γιώργο Κατίδη, δημιουργούν προβλήματα πάσης φύσης στη νυν διοίκηση του συλλόγου αλλά και σε προγενέστερους προέδρους του.

Το πρωί της Πέμπτης, συνελήφθη ο πρόεδρος της Ένωσης Ανδρέας Δημητρέλος για χρέη της ομάδας προς το Δημόσιο από τη μη απόδοση ΦΠΑ:

μάλιστα, ο κ. Δημητρέλος, που γνώριζε για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στα αρμόδια όργανα. Ο κ. Δημητρέλος, αφού διανυκτέρευσε στη ΓΑΔΑ, οδηγήθηκε, το πρωί της επόμενης ημέρας (Παρασκευή), στον ανακριτή, στην πρώην σχολή Ευελπίδων. Τα χρέη φυσικά αφορούν τις διοικήσεις από το 2004 και μετά μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας, το πρωί της Πέμπτης ανέφερε τα εξής: «Συνελήφθη σήμερα (21-3-2013) το πρωί ημεδαπός, ως διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 170.865.122,00 ευρώ».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ομάδας πήρε θέση για τη σύλληψη Δημητρέλου:

«Αναφορικά με την αυτόβουλη προσέλευση του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Ανδρέα Δημητρέλου σήμερα 21/3/2013 στη ΓΑΔΑ, διευκρινίζουμε τα εξής:

Τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ αφορούν, αφενός μεν προηγούμενη διαχειριστική περίοδο για ποσά από παρακρατούμενους φόρους και ΦΠΑ κακουργηματικού χαρακτήρα, αφετέρου δε ληξιπρόθεσμες οφειλές πλημμεληματικού χαρακτήρα προς το Ελληνικό Δημόσιο οι οποίες όμως έχουν ρυθμιστεί με το άρθρο 44, οι δόσεις του οποίου εξυπηρετούνται από την παρούσα Διοίκηση της ΑΕΚ.

Συνακόλουθα με τα ανωτέρω, προκύπτει ότι η τωρινή Διοίκηση υπό τον Πρόεδρο Ανδρέα Δημητρέλο δεν υπέχει ευθύνη για τις ανωτέρω διωκόμενες πράξεις, δεδομένου ότι αυτές δεν έχουν γεννηθεί στη δική της διαχειριστική περίοδο.

Αντίθετα, μέχρι σήμερα με τις ενέργειες της, έχει καταφέρει να κρατηθεί η ΑΕΚ ζωντανή, ώστε να μπορούμε όλοι ενωμένοι να ελπίζουμε για την τελική μας νίκη και σωτηρία.»

Η «επιπολαιότητα» Κατίδη

Ο τρόπος που πανηγύρισε (με ναζιστικό χαιρετισμό) το τέρμα που σημείωσε στη νίκη επί της Βέροιας στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιώργος Κατίδης, δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις και επέφερε μεγάλες ποινές στον ίδιο τον παίκτη. Ο ίδιος ο παίκτης έσπευσε να δηλώσει πως δεν είναι φασιστής, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Το σύνολο των κομμάτων (εκτός της Χρυσής Αυγής) αποδοκίμασε τον παίκτη, με την είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου και να αποτελεί από τις κορυφαίες ειδήσεις ακόμα και στο βρετανικό BBC.

Ήδη η ΑΕΚ τιμώρησε τον παίκτη (τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν και… βλέπουμε), η ΕΠΟ τον απέκλεισε από τις εθνικές ομάδες και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος αυτού (για ρατσιστική συμπεριφορά) και της ομάδας του, θεωρώντας τη συνυπεύθυνη.

Σε κάθε περίπτωση, η περιπέτεια συνεχίζεται για την ΑΕΚ, η οποία περνάει από τις πιο δύσκολες στιγμές τής ένδοξης ιστορίας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα