Στις 5 οι δόσεις εξόφλησης του ειδικού τέλους

Όλα τα θέματα τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ προτάθηκαν και εναλλακτικές λύσεις για την κάλυψη του «δημοσιονομικού κενού» της περιόδου 2013 – 2014.

Έτσι, όπως επισημαίνουν πηγές του ΥΠΟΙΚ, «κλειδώνουν» στις 5 οι δόσεις στην αποπληρωμή του ειδικού φόρου στα ακίνητα φέτος, όσο και ο υπολογισμός με 33 συντελεστές του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2014, καθώς και η μη καταβολή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Κλείδωσαν

οι πέντε δόσεις και οι 33 συντελεστές», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Έτσι, εκτός απροόπτου, δεν θα μειωθεί φέτος ο αριθμός των δόσεων σε τέσσερις, όπως φέρεται ότι αρχικά ζητούσε η τρόικα, ενώ από το 2014 ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση τα χαρακτηριστικά τού ακινήτου και 33 κλιμάκια φόρου ανά τετραγωνικό, σύμφωνα με την αντικειμενική αξία.

Αύριο το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, και, εκ των πραγμάτων, είναι δύσκολο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις πριν από το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας 8 Ιουλίου.

Όπως είναι λογικό, το οικονομικό επιτελείο θέλει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα πριν από τα μέσα Ιουλίου, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, που αναμένεται να εκταμιεύεται σταδιακά, ανάλογα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα