Προκαταρκτική: «Όχι» στο αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για παράταση

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία και ειδικότερα με 7 έναντι 6, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση των εργασιών της Προκαταρκτικής Επιτροπής, αλλά και για επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταψήφισαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που προχώρησε σε καταγγελίες

για «άρον άρον επανασύσταση της τρικομματικής κυβέρνησης».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη για να συζητήσει τα πορίσματα που θα έχουν κατατεθεί από τα κόμματα, προκειμένου να σταλούν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, σχολιάζει ότι «η διαδικασία έκδοσης πορίσματος είναι στον αέρα, καθώς δεν έγινε ψηφοφορία», κυρίως όμως θέτει πολιτικό θέμα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Καλούμε τον Ε. Βενιζέλο που σιωπά να απαντήσει γιατί η κατάθεσή του διαψεύδεται από μάρτυρες, έγγραφα και στοιχεία και κρύβεται πίσω από την κυβερνητική πλειοψηφία», είπαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Στ. Κοντονής, μιλώντας με δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της υπεξαίρεσης εγγράφου. «Η μη ένταξή του αδικήματος αυτού λειτουργεί εις όφελος όλων των εμπλεκομένων προσώπων», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα, κατά τη συνομιλία τους με τους δημοσιογράφους οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι ο Χρ. Μαρκογιαννάκης άνοιξε συζήτηση για παραγραφή των αδικημάτων που αφορούν τον Γ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας «να δούμε» αν έχουν παραγραφεί.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν την κυβερνητική πλειοψηφία υποστηρίζοντας ότι «επιχειρήθηκε προσομοίωση διαβούλευσης με προσυνεννοημένη κατάληξη. Δεν δεχόμαστε την λειτουργία συγκάλυψης. Φέρουν ευθύνη τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής». Μάλιστα ο Στ. Κοντονής σχολίασε την στάση της ΔΗΜΑΡ κάνοντας λόγο για «ευγενική χορηγία της στην επανασύσταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να συνεχίσει τις εργασίες της η Επιτροπή μέχρι να στείλει ο ΣΔΟΕ το πόρισμά του για το συνολικό ύψος της ζημίας του Δημοσίου και την απάντηση των ιρλανδικών αρχών για την σύνθεση του fund των 562 εκατ. δολ. που βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα