Στηρίζει τον αγώνα των μαθητών ο Γ. Πάντζας

Λύση στο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Περιφέρεια Αττικής) που έδωσε το «παρών» στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής συνεπικουρούμενη από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο Βουλευτής Αττικής, συνομιλώντας με γονείς, δασκάλους και Δημάρχους της περιφέρειας Αττικής, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο συνεχιζόμενο αγώνα των μαθητών να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Στα

πλαίσια της κινητοποίησης, ο Γιώργος Πάντζας, οι δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, στον οποίο παρέδωσαν κοινό ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρονται για την αδικαιολόγητη ολιγωρία της Πολιτείας, σχετικά με την διακοπή των σχολικών μεταφορών και για την έλλειψη χρηματοδότησης προς τους Δήμους και τις σχολικές επιτροπές. Παράλληλα, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών που εδώ και 2 χρόνια πλήττονται και αυτοί από τις βάρβαρες πολιτικές του μνημονίου αιτούμενοι την ανατροπή της παρούσας κατάστασης.

Παράλληλα, ο κ. Πάντζας συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας των σχολείων προς το υπουργείο Οικονομικών.

Εξερχόμενος ο βουλευτής Αττικής από το υπουργείο έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. συνεχίζουμε τον αγώνα στο πλευρό των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς. Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν σχολείο. Είναι ντροπή και αισχρότητα, οι ευθύνες για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα να γίνονται μπαλάκι από το ένα Υπουργείο στο άλλο. Ο υπουργός Εσωτερικών μας έφερε στη Βουλή μια ρύθμιση τύπου μπαλώματος, μεταφέροντας τη διαδικασία από τους Δήμους στην Περιφέρεια, χωρίς να παρέχει τους απαραίτητους πόρους για να δοθεί επιτέλους λύση».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα