Α. Παπαρήγα: «Αν ψηφιστούν τα μέτρα, θα πεινάσουμε»

«Τα πολιτικά περιθώρια πίεσης είναι πολύ λίγα για οποιοδήποτε κόμμα θεωρεί ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος», δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δίνοντας το δικό της σχόλιο για την πορεία των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας. Μάλιστα, σχολιάζοντας τη στάση της ΔΗΜΑΡ δήλωσε με νόημα ότι «μιλάμε μόνο για θέατρο και δείχνουμε μόνο την επιφάνεια των πραγμάτων». 

«Τα

χειρότερα έρχονται», είπε ζητώντας «να μην ψηφιστούν τα μέτρα, γιατί αλλιώς θα πεινάσουμε». Αναφορικά με την αναγκαιότητα εκταμίευσης της δόσης η κα Παπαρήγα υποστήριξε ότι «η δόση θα μπαλώσει ορισμένες τρύπες, καθώς έχει αποφασισθεί προ καιρού το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο θα πηγαίνει στο χρέος».

Για την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ η κα Παπαρήγα σχολίασε ότι «ο λαός έχει πειστεί με την αυταπάτη, με τη σύγχυση, ότι με λάιτ πολιτική θα λύσει τα προβλήματά του, αλλά θα διαψευστεί. Πέρασαν 30 χρόνια για το ΠΑΣΟΚ, ελπίζω να μην περάσουν και τώρα πολλά χρόνια».

«Έχουμε μια καπιταλιστική κρίση και δεν μπορεί το ίδιο το σύστημα να τη διαχειριστεί όπως παλιότερα», σχολίασε στη συνέντευξή της ζητώντας από το λαό να προκαλέσει τη ρήξη και την ανατροπή, «ειδάλλως δεν πρέπει να διαμαρτύρεται».

Αναλύοντας την πρόταση του ΚΚΕ ανέφερε την ολοκληρωτική αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων -όπως οι βιομηχανίες τροφίμων, φαρμάκων και οι τηλεπικοινωνίες- και την κρατικοποίηση των πρατηρίων υγρών καυσίμων με συγκεκριμένο ωράριο.
Με αφορμή ερώτηση για συνδικαλιστικές πρακτικές κα συνδικαλιστές, όπως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, η γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι «οι συμβιβασμένοι, η συνδικαλιστική αριστοκρατία είναι εκφυλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος».

«Το καθήκον μας είναι να προσαρμόζουμε τις θέσεις μας με βάση τις εξελίξεις. H στρατηγική του κόμματος δεν θα αλλάξει, αλλά αρκετά πράγματα πρέπει να γίνουν καλύτερα. Το ΚΚΕ περνάει τις καμπές του, αν το 2012 έκανε ή κάνει το λάθος να συνδράμει σε πολιτική με προδιαγεγραμμένη πορεία για να είναι αρεστό, οι απώλειες για το λαό και το ίδιο θα είναι καθοριστικές και μη αναστρέψιμες για 5 και 10 χρόνια», απάντησε ερωτηθείσα για τα ποσοστά του κόμματος συμπληρώνοντας ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της αναντικατάστατο στο «τιμόνι» του Περισσού. «Αν ο κόσμος θεωρεί ότι αλλάζοντας γραμματέα το ΚΚΕ θα έπαιρνε 30% τότε θα άλλαζα 100 φορές», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «στήριγμα» του συστήματος, καθώς όπως είπε «καλλιεργείται στον κήπο του συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα