Στην Apivita ο Αλέξης Τσίπρας, γεμάτος διάθεση για αστεία (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τις εγκαταστάσεις της Apivita, στο Μαρκόπουλο Αττικής, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας τον υποδέχτηκε με τη φράση, «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε χώρους εργασίας που προάγουν, μεταξύ άλλων, την εξωστρέφεια

και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Κατά την υποδοχή του από τον Ισπανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig, ο κ. Τσίπρας παρομοίασε την εταιρεία με το μέγεθος της ισπανικής ομάδας ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα: «Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την κρίση ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «κατέστρεψε τις ζωές μας, την ψυχολογία μας, την ελπίδα μας για το μέλλον». Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η «Ελλάδα βγαίνει από την καταιγίδα. Μπορούμε να υποδομήσουμε μια οικονομία σε μία καλύτερη φιλοσοφία. Μπορούμε να πετύχουμε, να σταθούμε στα πόδια μας με δυναμισμό».

Απαντώντας, δε, στην προτροπή του προέδρου της εταιρείας να λειτουργήσει ως πολύτροπος Οδυσσέας για να επιτευχθεί ένα σχέδιο εθνικής συνεννόησης ώστε να προχωρήσει η Ελληνική Οικονομία και να έλθουν επενδύσεις στη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «δεν ξέρω αν πρέπει να με δέσει κάποιος στο κατάρτι».

Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, σε μια σειρά από αναρτήσεις:

Η Apivita κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική & διεθνή αγορά διότι ακολούθησε μια πορεία στην οποία η κερδοφορία δεν αποτέλεσε αυτοσκοπό αλλά ήρθε ως συνέπεια μιας πολύχρονης, μελετημένης και δημιουργικής δουλειάς στον τομέα της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.

Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα & την καινοτομία.

Η Apivita κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική & διεθνή αγορά διότι ακολούθησε μια πορεία στην οποία η κερδοφορία δεν αποτέλεσε αυτοσκοπό

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 4, 2017

αλλά ήρθε ως συνέπεια μιας πολύχρονης, μελετημένης και δημιουργικής δουλειάς στον τομέα της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 4, 2017

Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 4, 2017

Που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα & την καινοτομία.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 4, 2017

H επίσημη ανακοίνωση της πώλησης της εταιρείας ανέφερε:

«Σε μια σημαντική συμφωνία για την πρώτη εταιρεία φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα, αλλά και την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά κατέληξε η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για την Apivita.

Το πλειοψηφικό πακέτο της Apivita απέκτησε η ισπανικών συμφερόντων PUIG (www.puig.com), μια εταιρία με παγκόσμια παρουσία που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών. Η επένδυση της PUIG στην Apivita έχει στρατηγικό χαρακτήρα, καθώς εξασφαλίζονται μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες εξαρχής ήταν κεφαλαιώδους αξίας για την οικογένεια Κουτσιανά, που διατηρεί την καταστατική μειοψηφία Εξασφαλίζεται η κεφαλαιακή επάρκεια της Apivita – η οποία ενισχύεται κεφαλαιακά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η έδρα και η γραμμή παραγωγής της εταιρίας παραμένουν στην Ελλάδα, με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ερευνητικού εργαστηρίου και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, όλες οι υφιστάμενες συνεργασίες της Apivita θα συνεχιστούν και δίνεται η ευκαιρία να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο, όπως οι συνεργασίες με μια ολόκληρη κοινότητα από παραγωγούς και καλλιεργητές σε όλη τη χώρα που εξασφαλίζουν την απόλυτη ιχνηλασιμότητα και εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών της εταιρείας.

Σημαντικό κριτήριο στην επιλογή της από πλευράς της οικογένειας Κουτσιανά αποτέλεσε το γεγονός ότι παρά το μεγάλο μέγεθος της και την παγκόσμια παρουσία της, η PUIG παραμένει κατά βάση μια οικογενειακού χαρακτήρα και ιδιοκτησίας εταιρεία.

Η ιστορία και η φιλοσοφία της Apivita, η μοναδική έρευνα και ανάπτυξη, η συμμετοχή σε πρωτοπόρα επιστημονικά προγράμματα με τους πλέον αναγνωρισμένους εταίρους, το εκπληκτικό προϊόν της που από τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, το διαφορετικό μοντέλο επιχειρηματικότητας που προάγει την αειφορία και το ανώτερο κοινό καλό οδήγησαν την PUIG να συνεργαστεί με την Apivita.

Σημαντική για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν η κατανόηση ότι η Apivita παραμένει μία ελληνική εταιρεία, πιστή στη φιλοσοφία και στις αξίες, και στο διαφορετικό, αειφόρο μοντέλο επιχειρηματικότητας, που την ανέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Νίκος Κουτσιανάς είναι ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Apivita».

Το άρθρο Στην Apivita ο Αλέξης Τσίπρας, γεμάτος διάθεση για αστεία (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα