Στην Αθήνα οι «8» για λόγους ασφαλείας – Συνέλαβαν στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν με ξαφνική απόφαση των αρχών οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και των οποίων η τουρκική κυβέρνηση ζητά την έκδοση καθώς τους κατηγορεί ως πραξικοπηματίες.

Οι «8» που χθες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο για λόγους ασφαλείας στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, καθώς είχαν εκτοξευτεί απειλές εναντίον

τους στο δικαστήριο από άτομα που μιλούσαν τουρκικά, μεταφέρθηκαν την Αθήνα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με αστυνομικά αυτοκίνητα του τμήματος μεταγωγών. Αυτή τη στιγμή κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Αττικής, μέχρι να αποφασιστεί από την επιτροπή ασύλου αν θα τους παραχωρηθεί ή όχι άσυλο στη χώρα.

Πηγές από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας σε ερώτηση για τους λόγους μεταφοράς των «8» απάντησαν ότι αφενός τους μετέφεραν για λόγους ασφαλείας για να μείνουν μακριά από την Αλεξανδρούπολη όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Και αφετέρου για να είναι πιο κοντά στην επιτροπή ασύλου η οποία έχει τη δυνατότητα να εξετάζει δύο – δύο τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Τουρκία συνελήφθη ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την μέρα του πραξικοπήματος βρισκόταν στη χώρα με άδεια από την πρεσβεία και η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι τάχθηκε με τους πραξικοπηματίες.

Το άρθρο Στην Αθήνα οι «8» για λόγους ασφαλείας – Συνέλαβαν στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα