Στη Βουλή το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων – Συζήτηση και ψηφοφορία αύριο Τετάρτη

Χθες το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015. Με βάση αυτό το νομοσχέδιο γίνονται αλλαγές σε πολλές διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ περιλαμβάνει και άλλες διατάξεις οι οποίες αποτελούν μέρος των προαπαιτούμενων της τελικής συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντως και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τέταρτη. Όπως είναι γνωστό από τις

προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο τις διατάξεις για την φορολόγηση των αγροτών και τις ρυθμίσεις για το θέμα των συντάξεων. Οι ρυθμίσεις αυτές θα εισαχθούν στη Βουλή με το επόμενο νομοσχέδιο προαπαιτουμένων στις αρχές Αυγούστου.

Το θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι ποια στάση θα κρατήσουν στην ψηφοφορία οι βουλευτές που πρόσκεινται στην αριστερή πλατφόρμα, καθώς η μη ψήφιση θα σημάνει την οριστική ρήξη μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και των μελών της αριστερής αυτής τάσης του κυβερνώντος κόμματος.

Κύκλοι που πρόσκεινται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του για το συγκεκριμένο θέμα και το πως θα κινηθεί και απλά περιμένει την ψηφοφορία, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στους βουλευτές που διαφωνούν, θέτοντας ουσιαστικά θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και προς τον ίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα