Στη Β. Κορέα Αμερικανός αξιωματούχος και ο επικεφαλής της Google

Στην Πιονγκγιάνγκ μετέβησαν σήμερα μέσω Κίνας, ο πρώην κυβερνήτης του Νέου Μεξικού, Μπιλ Ρίτσαρντσον και ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιτ, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Όπως δήλωσε ο κ. Ρίτσαρντσον λίγο πριν αναχωρήσουν από το Πεκίνο, η σύντομη επίσκεψη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δυόμισι ημέρες, αποτελεί μια «ιδιωτική, ανθρωπιστικού χαρακτήρα αποστολή, ανεξάρτητη από την αμερικανική κυβέρνηση».

Δεν

είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Ηνωμένα Έθνη, που διετέλεσε επίσης κυβερνήτης του Νέου Μεξικού, έρχεται σε επαφή με τη Βόρεια Κορεά, καθώς στο παρελθόν έχει διαπραγματευτεί με τις αρχές της χώρας την απελευθέρωση πολλών αμερικανών υπηκόων στην διάρκεια περίπου μιας εικοσαετίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρώην διπλωμάτης πρόκειται να θέσει σε αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας την υπόθεση του Αμερικανού κορεατικής καταγωγής Κένεθ Μπάε, που συνελήφθη από τις αρχές της χώρας τον περασμένο μήνα.

Ο Λευκός Οίκος έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για το ταξίδι, κυρίως λόγω της της χρονικής συγκυρίας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, πρόκειται για μια ατυχή χρονική στιγμή, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη επεξεργάζονται την απάντησή τους στην εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα στις 12 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα