Στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία όλων των Γάλλων υπουργών

Στη δημοσιότητα δίνονται σήμερα, τα περιουσιακά στοιχεία των υπουργών Γαλλίας, με αφορμή το σκάνδαλο Καϊζάκ, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή, καθώς παραδέχθηκε ότι έκρυβε λογαριασμό 600.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα.
Αρχικά, ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας, είχε αρνηθεί της κατηγορίες και υπέβαλε την παραίτηση του μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Οι συνεχείς

αποκαλύψεις ωστόσο, τον υποχρέωσαν να το παραδεχτεί, γεγονός που είχε αρνητικό αντίκτυπο και στη δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ζερόμ Καϊζάκ δεν ήταν ο μόνος που ενεπλάκη σε σκάνδαλο, καθώς με ανάλογες κατηγορίες βρέθηκε αντιμέτωπος και ο υπεύθυνος διαχείρισης των οικονομικών του Σοσιαλιστικού κόμματος, Ζαν-Ζακ Ογκιέρ που διέθετε δύο «κρυφούς» λογαριασμούς στα νησιά Κεϊμάν.

Η δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Γάλλων υπουργών, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των Γάλλων.

Στα στοιχεία που καλούνται οι 37 υπουργοί να αναρτήσουν μέχρι σήμερα στις κυβερνητικές ηλεκτρονικές σελίδες, περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ακίνητα, πολυτελή αυτοκίνητα ή σκάφη, έργα τέχνης, αντίκες ακόμη και κοσμήματα.

Επιπλέον, ο Ολάντ σχεδιάζει τη θέσπιση νέων νόμων που θα υποχρεώνουν όλους τους βουλευτές να δημοσιοποιούν λεπτομέρειες για τα περιουσιακά τους στοιχεία και θα ορίζουν ειδικό εισαγγελέα που θα χειρίζεται υποθέσεις διαφθοράς και θα επιβάλλει αυστηρότερες από τις ισχύουσες έως σήμερα ποινές στους ενόχους και τους φοροφυγάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα