Ν. Αναστασιάδης: «Κάντε έλεγχο στις χώρες σας»

«Επίθεση» προς τους δανειστές εξαπέλυσε ο Νίκος Αναστασιάδης, λίγες μόνο ημέρες μετά την έγκριση του κυπριακού μνημονίου από το Eurogroup. Ο Κύπριος πρόεδρος απέρριψε τις κατηγορίες ότι η χώρα είναι κέντρο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και φορολογικός παράδεισος και προκάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να επεκτείνουν τον έλεγχο που επέβαλαν στην Κύπρο

στις χώρες τους.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εκθέσεις αναλυτών, από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς, περιλαμβανομένης της MONEYVAL, που μπορούν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι βέβαιος πως η ανεξάρτητη έρευνα που θα γίνει με εντολή της ΕΕ για το θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος θα επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα και τη συμμόρφωση της Κύπρου με τα διεθνή πρότυπα.

Ο κ. Αναστασιάδης κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου για υποκρισία, καθώς «δεν βλέπουν πως ορισμένες επιχειρήσεις τους που εμπλέκονται στη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καιροφυλακτούν κατά του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Κύπρου για να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο. Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου -για να μην πω την αγανάκτησή μου- γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Κατά ένα ειρωνικό τρόπο οι κυβερνήσεις τους υποστηρίζουν πως αυτοί οι πόροι κατατέθηκαν και επενδύθηκαν στην Κύπρο μέσω δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος» σχολίασε ζητώντας ανάλογο έλεγχος για όλα τα μέλη της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα