Στασιμότητα με τρόικα

Η στασιμότητα είναι το χαρακτηριστικό των σημερινών συζητήσεων που είχαν οι υπουργοί της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, καθώς εμμένουν στις θέσεις τους σχετικά με τις απαιτήσεις που έχουν, ενώ μόνο μικρά συμβιβαστικά βήματα υπήρξαν.

Η εκπρόσωποι της τριμερούς συναντήθηκαν διαδοχικά με τους υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη στο υπουργείο Οικονομικών. Αν και στελέχη των υπουργείων διέρρεαν ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος στα δύο ραντεβού, ανοικτά

έμειναν τα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων, των εργοδοτικών εισφορών και των μισθολογικών ωριμάνσεων στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους τροικανούς, καθώς και των ενεργειακών στην αντίστοιχη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Το μπαράζ των συναντήσεων της τρόικας σήμερα περιλάμβανε επαφές και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ αναμένεται να κλείσει ο κύκλος των επαφών με συζητήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα