Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) κατέρχεται σε 3ωρη στάση εργασίας, σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και αφορά το προσωπικό στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών στις 11.00 το πρωί έξω από τα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Άντερσεν και Μωραΐτη- Αθήνα) στον κόμβο της Λεωφ. Κηφισίας με την οδό Κατεχάκη στην περιοχή Ελληνορώσων.

«Η κινητοποίηση

πραγματοποιείται ως αντίδραση-απάντηση στην πρώτη δημοπρασία που διεξάγει ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο του για την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με τη διαδικασία των Σ.Δ.Ι.Τ. στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα για 27 χρόνια».

Η δημοπρασία αφορά στην κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στη Βορειοανατολική Αττική (Γραμματικό).

Η Διοίκηση του Ε.Σ.Δ.Ν.Α. έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα άλλες τρείς δημοπρασίες, στις 24 και 29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου 2013, για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νοτιοανατολική Αττική (Κερατέα) και Δυτική Αττική (Φυλή και Άνω Λιόσια) αντίστοιχα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. «καλεί τόσο τους Συλλόγους-Μέλη της στην Βορειοανατολική Αττική και τους αιρετούς όσο τους κατοίκους των περιοχών που τους αφορά το θέμα και τους πολιτικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να διαδηλώσουν όλοι μαζί για την αποτροπή της προσπάθειας της τρικομματικής συγκυβέρνησης και του κ. Γιάννη Σγουρού για το «ξεπούλημα» της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Η κατασκευή των τεσσάρων (4) εργοστασίων στην Αττική συνεπάγεται επιβάρυνση των πολιτών και επιπτώσεις στο περιβάλλον. Όφελος θα υπάρχει μόνο για τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα και όσους με θέρμη τα προωθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα