Στάση εργασίας την Τρίτη σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη (3/11) οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τράμ. Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 21:0 και έως τη λήξη της κυκλοφορίας των συγκεκριμένων μέσων μεταφοράς, με τους εργαζομένους να καταγγέλουν «την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς

ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος».

Όπως γνωστοποίησαν ταα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), των Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ) και του Συλλόγου εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) αλλά και η Ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ, στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός, ούτε ποσοτικά στοιχεία – προβλέψεις ή στόχοι – που να εκτιμούν το όφελος που θα προκύψει.

Αντιθέτως, όπως επισημαίνουν, από τα στοιχεία που περιγράφει, το βέβαιο είναι ότι οι «περικοπές δαπανών και προσωπικού» που θα προκύψουν από πιθανές συγχωνεύσεις υπηρεσιών, θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα καλυφθούν από εργολάβους. Προφανώς επίσης, η «οικονομία κλίμακας» που ενδεχομένως θα προκύψει, θα χρησιμοποιηθεί ως αμοιβή του όποιου εξωτερικού-διεθνούς συμβούλου που θα αναλάβει το έργο του σχεδιασμού.

Τέλος, αναφέρονται στα προβλήματα«ελλείψεων σε τροχαίο υλικό στην Γραμμή 1, καθώς και στο χρονίζον πρόβλημα της παραλαβής των συρμών 3ης σειράς στο Μετρό» και προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις εάν αυτή η προειδοποιητική στάση εργασίας δεν ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα