Στα θρανία τα προσφυγόπουλα από σήμερα- Έντονες αντιδράσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Παρά την επιμονή του Φίλη πως τα παιδιά έχουν κάθε δικαίωμα να μορφωθούν, πολλοί είναι οι γονείς που δε θέλουν να καθίσουν τα προσφυγόπουλα στα θρανία. Αν και οι αντιδράσεις τους γίνονται εντονότερες, οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο και Εύβοια και θα φιλοξενούν παιδιά προσφύγων μετά το πέρας των μαθημάτων των Ελληνόπουλων. Οι Δομές αυτές σύντομα θα επεκταθούν στους τόπους που υπάρχει

ανάγκη ενώ το Υπουργείο Υγείας θα αναλάβει παράλληλα τους απαραίτητους εμβολιασμούς των παιδιών.

Μεγάλη όμως η δυσφορία πολλών γονέων, οι οποίοι μάλιστα προβαίνουν και σε κινήσεις που κρίνονται παράνομες, όπως το λουκέτο που τοποθέτησαν σε σχολείο της Μυτιλήνης. Και στο Ωραιόκαστρο όμως κάτοικοι και γονείς διαμαρτυρήθηκαν έξω από το σχολείο σε μία συγκέντρωση που ολοκληρώθηκε με την έπαρση της ελληνικής σημαίας και τους διαμαρτυρόμενους να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης, εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο κατακρίνει τις αντιδράσεις αυτές και ενημερώνει πως οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι του αρμόδιου Υπουργείου θα βρίσκονται στα χέρια όλων των εκπαιδευτικών προκειμένου να ενημερώνουν τους γονείς. Προειδοποίησε μάλιστα πως οι πράξεις παρεμπόδισης της λειτουργίας των Σχολείων είναι απολύτως παράνομες. Σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία του Β. Αιγαίου, δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες.

Ο Υπουργός Παιδείας από την άλλη τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να κατευθυνθούν σε κοινές δράσεις τα Ελληνόπουλα με τα παιδιά των προσφύγων, χωρίς ρατσιστική διάθεση που θα δημιουργήσει «γκέτο» στο εσωτερικό του σχολείου. Ο κ. Φίλης, είπε χαρακτηριστικά πως «Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τα παιδιά αυτά. Για τη διδασκαλία προσλαμβάνονται αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν αυτή την εβδομάδα έργο. Το πρόγραμμα στο δημοτικό θα είναι τετράωρο, κάθε μέρα 14:00-18:00 και προβλέπει εκμάθηση της ελληνικής, μια ξένη γλώσσα, όπως αγγλικά ή κάποια άλλη που συνδέεται με την πρόθεση των γονιών να πάνε σε κάποια άλλη χώρα».

Όσο για τις αντιδράσεις των γονιών, χαρακτηρίστηκαν από τον Υπουργό σαν «εντελώς περιθωριακές και μειοψηφικές» που δεν αρμόζουν σε μια χώρα που γνωρίζει από προσφυγιά και έχει αντιμετωπίσει με αγάπη τους πρόσφυγες.

Το άρθρο Στα θρανία τα προσφυγόπουλα από σήμερα- Έντονες αντιδράσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα