Παρέμβαση Πάντζα για τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, με θέμα τις οικονομικές απώλειες 12 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, κατέθεσε ο βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιώργος Πάντζας.

Συγκεκριμένα, οι χρηματοδοτήσεις των ΚΑΠ, ΣΑΤΑ κλπ προς τους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού, συνεχίζουν να κατανέμονται βάσει της απογραφής πληθυσμού που έγινε το 2001, εξαιτίας της μη δημοσίευσης των αποτελεσμάτων

της απογραφής πληθυσμού 2011.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τα αποτελέσματα αυτά έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί από τα τέλη Μαΐου 2012. Αυτό σημαίνει ότι από τον Μάιο του 2012 η κατανομή θα έπρεπε να γίνει στη βάση των δεδομένων της απογραφής του 2011 και όχι αυτής του 2001, που είναι ανεπίκαιρη και πλέον άκυρη.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι Δήμοι αυτοί να έχουν στερηθεί μεγάλα ποσά από τους θεσμοθετημένους πόρους, γεγονός που οδηγεί στην περαιτέρω οικονομική αποστράγγισή τους.

Κατόπιν τούτων, ο Γιώργος Πάντζας ζητά αφενός να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού του 2011 και αφετέρου η κατανομή της χρηματοδότησης των ΟΤΑ από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών να διενεργείται με βάση το πληθυσμιακό κριτήριο της απογραφής του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα