Στα 9,7 δισ. ευρώ οι ανάγκες της Εθνικής, στα 7,5 της Πειραιώς

Συνολικά, στα 27,45 δισ. ευρώ προσδιορίζει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, ALPHA, Eurobank, Πειραιώς), η Τράπεζα της Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική θα χρειαστεί 9,7 δισ. η Αlpha 4,6 δισ. η Eurobanκ 5,8 δισ. και η Πειραιώς 7,5 δισ.

Παράλληλα, οι ανάγκες της Αγροτικής

Τράπεζας ανέρχονται στα 6,7 δισ. και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα 4,5 δισ. Αν συνυπολογιστούν και οι κεφαλαιακές ανάγκες των μικρότερων τραπεζών, το συνολικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών φθάνει τα 40 δισ. ευρώ.

Το ύψος των κεφαλαίων με τα οποία πρέπει να ενισχυθούν οι τράπεζες προσδιορίστηκε ώστε ο δείκτης των βασικών εποπτικών κεφαλαίων να ανέβει στο επίπεδο του 9% και να παραμείνει πάνω από αυτό το όριο την περίοδο 2013-2014.

Η παραπάνω εκτίμηση έγινε με αφορμή τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών: η σχετική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνει και τα στοιχεία από την πολυσυζητημένη διαγνωστική μελέτη της Blackrock, η οποία εκτιμά σε βάθος τριετίας τις επισφάλειες των τραπεζών στα δανειακά χαρτοφυλάκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα