«Σπιτική λαγάνα» με παραδοσιακή συνταγή

Είχατε σκεφτεί να φτιάξετε ποτέ μόνες σας την παραδοσιακή λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας; Πανεύκολη σε παρασκευή, τραγανή και σουσαμένια όπως των φούρνων! Δοκιμάστε την συνταγή που είναι πρώτα απ’ όλα υγιεινή και σίγουρη!

Σπιτική λαγάνα

Υλικά

750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξερή μαγιά(16 γρ.)

1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

1 νεροπότηρο χλιαρό νερό

1 κιλό σούπας αλάτι

1 κιλό γλυκού ζάχαρη

Σουσάμι

Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε την μαγιά με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε μια λακουβίτσα και εκεί ρίχνουμε

το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Τέλος ρίχνουμε το αλάτι. Παίρνουμε την ζύμη την βάζουμε στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Την βάζουμε στην λεκάνη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1/2 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς στις αντιστάσεις, και στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας. Τώρα η' φτιάχνεται μια μεγάλη λαγάνα η' χωρίζετε την ζύμη σε δυο ίσα μέρη, και της δίνουμε σχήμα οβάλ παραλληλόγραμμο σε πάχος μισού δαχτύλου οπότε όταν ψηθεί θα γίνει στο πάχος ενός δαχτύλου.

Κάνουμε δαχτυλιές σε όλη την επιφάνεια της λαγάνας καθώς και μερικές πιρουνιές. Διαλύουμε σε φλιτζανάκι λίγο ζαχαρόνερο αλείφουμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας και ρίχνουμε από πάνω μπόλικο σουσάμι για να κολλήσει και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ξεροψηθεί για όσους τους αρέσει ξεροψημένη.(Ψήστε την λαγάνα αν θέλετε στα δικά σας μέτρα και ανάλογα τον φούρνο σας).

Keywords
Αναζητήσεις
σπιτική λαγάνα, paneukoli spitiki lagana
Τυχαία Θέματα