Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατά Ριζάι, «μην τον σκοτώσετε» φωνάζουν οι συγκρατούμενοί του

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέμβαση δυνάμεων της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και την Πάτρα στις Φυλακές Μαλανδρίνου, όπου ο Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ζητώντας ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα διαφύγει. Ο κρατούμενος, ο οποίος φέρεται να κρατά χειροβομβίδα, να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και να έχει στην κατοχή του αυτοσχέδια μαχαίρια, βρίσκεται στο φρουραρχείο μαζί

με δύο συνεργούς του και τους ομήρους που του έχουν απομείνει, καθώς ένας από αυτούς εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση που προκλήθηκε από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και τη ρίψη καπνογόνων στο εσωτερικό της φυλακής και κατάφερε να διαφύγει. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει όλο το χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ στο Μαλανδρίνο βρίσκεται κι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μάριος Σκανδάμης.

Εν τω μεταξύ, κρατούμενοι στις Φυλακές Μαλανδρίνου, οι οποίοι διαμαρτύρονται κι εκείνοι με τη σειρά τους για τις συνθήκες μέσα στις οποίες διαβιώνουν, προειδοποιούν πως θα ξεσηκωθούν οι έγκλειστοι σε όλες τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας στην περίπτωση που σκοτωθεί ο Ριζάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα