Σπείρα κλοπής αυτοκινήτων: Εγκληματικό δίκτυο με… κοσμοπολίτικο άρωμα

Σπείρα κλοπής αυτοκινήτων: Μέχρι και σε κατάστημα ενοικιάσεων αυτοκινήτων στη Μύκονο, πουλούσε, σε χαμηλές τιμές, οχήματα κλεμμένα με παραποιημένα στοιχεία, συμμορία που εξαρθρώνεται από την Αστυνομία στην Αττική.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε επιχείρηση στους Αγίους Αναργύρους, στο Καματερό και στο Ίλιον, συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, μέλη κατά την Αστυνομία εγκληματικού δικτύου, που διέπραττε κλοπές οχημάτων με σκοπό την μετέπειτα εμπορική εκμετάλλευση τους. Συγκατηγορούμενοι,

είναι εννέα επιπλέον άτομα.

Το δίκτυο συστήθηκε  από αρχές του 2019 ‘με αποκλειστικό σκοπό’ αναφέρει η Αστυνομία  την κατ’ εξακολούθηση κλοπή επιβατηγών οχημάτων και την μετέπειτα εμπορική τους εκμετάλλευση, είτε με τη παραποίηση των στοιχείων τους και πώληση σε ιδιώτες ή διάθεση σε εταιρεία μισθώσεων είτε με την αποσυναρμολόγηση τους και την πώληση τους ως ανταλλακτικά.

Πώς δρούσαν

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, κάποια από τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν και αγόραζαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα των οποίων η επισκευή ήταν ασύμφορη. Στην συνέχεια, άλλα μέλη του δικτύου εντόπιζαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σταθμευμένα οχήματα ίδιου τύπου και χρώματος με τα τρακαρισμένα και τα  έκλεβαν.

TA G.P.S

Στη συνέχεια, τα μετέφεραν για μικρό χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένο σημείο στους Αγίους Αναργύρους, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν φέρουν σύστημα γεωεντοπισμού (gps  και σε περίπτωση απουσίας του, τα οδηγούσαν σε συνεργείο αυτοκινήτων, για την παραχάραξη των στοιχείων κυκλοφορίας.

Σε επόμενο στάδιο, είτε αναζητούσαν υποψήφιους αγοραστές για να πουλήσουν τα αρχικώς κλεμμένα και μετέπειτα παραποιημένα οχήματα είτε τα μεταβίβαζαν στον 28χρονο, προκειμένου να τα διαθέσει προς ενοικίαση. Σε άλλες περιπτώσεις, τα αφαιρεθέντα οχήματα που κατέληγαν στα συνεργεία, τα αποσυναρμολογούσαν και τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά.

Πετούσαν τις πινακίδες στον Κηφισό

Επιπλέον, χαρακτηριστικό της δράσης τους, αποτελούσε το γεγονός ότι εγκατέλειπαν τις αρχικές πινακίδες των οχημάτων στο ποτάμι του Κηφισού ώστε να είναι δυσχερής η ανεύρεσή τους ενώ στις περιπτώσεις που δεν ήταν εφικτή η ανεύρεση-αφαίρεση αυτοκίνητου ίδιου χρώματος με το αρχικό (τρακαρισμένο), τα πωλούσαν επικαλούμενοι αλλαγή του χρώματος.

Από τις έρευνες σε οικίες και σε ένα συνεργείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

Πλήθος εγγράφων που σχετίζονται με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων

Διάφορα ανταλλακτικά καθώς και -6- εγκέφαλοι οχημάτων

Πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας

Πλήθος κλειδιών οχημάτων

Μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο ως μέσα διάπραξης αξιόποινων πράξεων

17- κινητά τηλέφωνα.

Ακόμη, βρέθηκαν επτά  κλεμμένα αυτοκίνητα εκ των οποία τα πέντε (5) είχαν παραποιημένα στοιχεία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα