Σπαθιά, σιδηρογροθιά και δεκάδες κιλά κάνναβη στο κέντρο της Αθήνας

Σπαθιά, ρόπαλο, σιδερογροθιά και πάνω από 44 κιλά κάνναβης, βρέθηκαν στην κατοχή δύο ατόμων, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες προσδοκούσαν σε κέρδη κοντά στις 700.000 ευρώ, από τη στιγμή που θα διέθεταν τα κατασχεθέντα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για έναν 35χρονο και έναν  33χρονο, σε βάρος των οποίων από την Ασφάλεια Αθηνών σχηματίστηκε

δικογραφία  για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Όλα ξεκίνησαν από ενέργειες της ΄Αμεσης Δράσης. «Ειδικότερα»,  επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν 35χρονο, ο οποίος στη θέα τους απέρριψε σακβουαγιάζ, που περιείχε 2 κιλά και 20 γραμμάρια κάνναβης, ενώ επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα, ο 35χρονος κατείχε τις ναρκωτικές ουσίες για λογαριασμό 33χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε αργότερα και συνελήφθη, ενώ συνολικά από έρευνες στις οικίες των δύο κατηγορούμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 44 κιλά και 416 γραμμάρια κάνναβης, 6 πλαστικά δοχεία με υπολείμματα κάνναβης, 4 δισκία ναρκωτικής ουσίας, 2 σπαθιά, ρόπαλο, σιδερογροθιά, ζυγαριά ακριβείας, 6 κάρτες SIM, 4 κινητά, φυσίγγια, ασύρματος, ηλεκτρική συσκευή γεμίσματος καπνού, βάζο με υπολείμματα κάνναβης, πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού και αυτοκίνητο». Το παράνομο οικονομικό όφελος, καταλήγει η ενημέρωση της ΕΚ.ΑΣ,  που θα προέκυπτε από τη διάθεση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 696.100 ευρώ.

Τις ίδιες ώρες, άλλα εξήντα κιλά κάνναβης κατάσχονταν  στη Θεσσαλονίκη στην κατοχή δύο αλλοδαπών, στα ίχνη των οποίων βρέθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας. Κατηγορούνται για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, και για τη  διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Με τη συμμετοχή του VERA

“Αναλυτικότερα”, σημειώνει η Αστυνομία, «έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τους δράστες, οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία συνέδραμε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «VERA» του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε οικία των δραστών την οποία χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 61 κιλών και 445 γραμμαρίων.

Επιπλέον στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ όπως διαπιστώθηκε ένας εξ΄ αυτών παρέμενε παράνομα στη Χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπαθιά, Αθήνας,spathia, athinas