Σοβαρό κρούσμα εγκληματικότητας ανηλίκων στο Νέο Ψυχικό

Η πληγή, που έχει ανοίξει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας με την αύξηση καθημερινά των κρουσμάτων ωμής βίας με δράστες ανήλικα παιδιά και θύματα συνομήλικους, αιμορραγεί και πάλι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο έφηβοι, 15 και 16 χρόνων, μαζί με έναν τρίτο, που πρόλαβε και διέφυγε, συνελήφθησαν στο Ψυχικό ως δράστες αιματηρής ληστείας σε βάρος τριών παιδιών, 15 και 16 ετών, έναν εκ των οποίων τραυμάτισαν σοβαρά με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Κίνητρο της άγριας επίθεσης με γροθιές και κλωτσιές κατά των ανύποπτων τριών φίλων, η ληστεία. Να τους αρπάξουν, δηλαδή, όσα χρήματα, αντικείμενα

αξίας και τα κινητά τηλέφωνα που είχαν στα χέρια τους. Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας για το νέο σοβαρό κρούσμα εγκληματικότητας ανηλίκων, αναφέρεται ότι συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 2 ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών για ληστεία κατά συναυτουργία.

Αναζητείται συνεργός τους

«Ειδικότερα», συνεχίζει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, αφού αποβιβάστηκαν από λεωφορείο προσέγγισαν τρεις ανήλικους (15 και 16 ετών) και χτυπώντας τους με γροθιές και λακτίσματα, τους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, είδη ρουχισμού και τα κινητά τους τηλέφωνα». Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος, ξεκίνησαν από τους αστυνομικούς, βάσει των περιγραφών, οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών. «Κληθέντες αστυνομικοί», συνεχίζει η ενημέρωση «κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων, εντόπισαν σε κοντινό σημείο τους ανήλικους δράστες, οι οποίοι στη θέα τους τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο, ακινητοποίησαν δύο εκ των δραστών και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φιλοθέης – Ψυχικού, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε στον περιβάλλοντα του συμβάντος χώρο, βρέθηκαν κρυμμένα πίσω από τη ρόδα σταθμευμένου αυτοκινήτου τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους».

Και καταλήγει η Αστυνομία με τη θλιβερή διαπίστωση για τον τραυματισμό του 15χρονου θύματος:

«Αποτέλεσμα των χτυπημάτων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ενός εκ των θυμάτων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο 15χρονος δράστης έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπή δικύκλου». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Χολαργός, επίθεση σε σχολείο

Υπήρξε όμως και δεύτερο κρούσμα βίας από ανήλικου, αυτή τη φορά αυτό «εκτονώθηκε» πάνω στην περιουσία ενός σχολικού συγκροτήματος, στον Χολαργό. Εκεί, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν 4 ανήλικοι, ηλικίας 14 και 13 ετών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία. «Ειδικότερα», πληροφορεί η Αστυνομία «οι ανωτέρω κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα και προξένησαν φθορές σε σχολικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θρανία.

Μετά από σήμα του κέντρου και συντονισμένη κινητοποίηση των περιπολούντων δυνάμεων στην περιοχή, ανωτέρω αστυνομικοί μετέβησαν στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους -4- ανήλικους οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω πράξεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοβαρό, Νέο Ψυχικό,sovaro, neo psychiko