Η “LUSSY”… μύρισε 75 κιλά κάνναβης κάτω από τη δεξαμενή υγραερίου και τα καθίσματα

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η βάση της δεξαμενής υγραερίου, με το οποίο κινείτο ΙΧΕ, ο οδηγός του οποίου κλήθηκε για έλεγχο, έκρυβε το μυστικό της μεταφοράς , περίπου 75 κιλών κάνναβης, στην Ηγουμενίτσα.  Όταν οι αστυνομικοί αντελήφθησαν από διάφορα στοιχεία, που υπέπεσαν στην αντίληψή τους ότι σε άγνωστο σημείο του αυτοκινήτου, σίγουρα υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες, για να μην…ξηλώσουν όλο το όχημα, έκαναν κάτι πιο απλό: Κάλεσαν την ειδικά εκπαιδευμένη στην ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών, όπου κι αν αυτές είναι κρυμμένης, την περίφημη

“Lussy”!

Δεν άργησε, από τη στιγμή που μπήκε στο αυτοκίνητο κι έβαλε τη μουσούδα της σε διάφορα σημεία, να “δείξει” ότι τα αναζητούμενα ναρκωτικά ήταν κάτω από τη βάση της δεξαμενής του υγραερίου, αλλά και άλλη ποσότητα, σε άλλες κρύπτες, κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ο ημεδαπός οδηγός του οχήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών. “Ειδικότερα”,  επισημαίνει η Αστυνομία “αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, σταμάτησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος.

Κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy», εντοπίστηκαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στη βάση της δεξαμενής του υγραερίου καθώς και κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, στις οποίες βρίσκονταν κρυμμένα συνολικά 79 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 74 κιλών και 886 γραμμαρίων”. Το αυτοκίνητο και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δικογραφία, οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Τις ίδιες ώρες, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που περιπολούν στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, εντόπισαν, λέει η Αστυνομία,  κατόπιν συστηματικών αναζητήσεων και συνέλαβαν δύο άτομα, (22χρονο αλλοδαπό και 36χρονο ημεδαπό), αξιοποιώντας πληροφορίες για τη δράση τους, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή.
Ακολούθως, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας του Άγιου Παντελεήμονα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Οι έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων από ανωτέρω αστυνομικούς, είχαν ως αποτέλεσμα την ανεύρεση ποσοτήτων διαφορετικών ειδών ναρκωτικών ουσιών, πιστοποιώντας την εγκληματική τους δράση.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

23 αυτοσχέδιες συσκευασίες έτοιμες για εμπορία, οι οποίες περιείχαν συνολικά -11- γραμμ. κοκαΐνης, -2- κιλά και -111- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, διαμοιρασμένες σε συσκευασίες,, 79- γραμμ. κάνναβης (σοκολάτα), καραμπίνα, το χρηματικό ποσό των 1.260 ευρώ, 2 ζυγαριές ακριβείας και πλήθος νάιλον συσκευασιών για διαμοιρασμό των ποσοτήτων, πρόσφορων για διακίνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“LUSSY”…,