Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με αφορμή το γήπεδο

Επεισόδια με αφορμή το γήπεδο της ΑΕΚ έλαβαν χώρα απόψε το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς την ίδια στιγμή έγιναν δύο συγκεντρώσεις στην πλατεία Πατριάρχου στην περιοχή.Η μια ήταν του «Συντονιστικού κατοίκων ΝΦ-ΝΧ και γύρω περιοχών» (περίπου 50 άτομα) η οποία είχε προγραμματίσει ανοιχτή συζήτηση για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας» και η άλλη των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, Οriginal 21 (περίπου

400 άτομα) υπέρ του γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η κατάσταση που επικράτησε στην πλατεία ξέφυγε από τον έλεγχο της Αστυνομίας, καθώς ακολούθησαν βίαιες συμπεριφορές, ιδιαίτερα όταν εμφανίστηκε στην πλατεία ο νέος δήμαρχος της πόλης, εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος δέχτηκε φραστικές επιθέσεις από την μεριά των οπαδών, με την αστυνομία να τον «φυγαδεύει» για να αποφύγει τα χειρότερα.

Όση ώρα αυτή η ομάδα έβριζε τον δήμαρχο, μια άλλη ομάδα πέρασε ανάμεσα από τα ΜΑΤ, οι άντρες των οποίων δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση για να την εμποδίσουν. Επιτέθηκαν στους κατοίκους με μπουνιές, κλωτσιές, κράνη, μπουκάλια, ενώ κάποιοι κρατούσαν στα χέρια τους κομμάτια από μάρμαρα. Όσο οι κάτοικοι οπισθοχωρούσαν, οι τραμπούκοι έσπαγαν σκαλοπάτια από παρακείμενα κτίρια και τους τα πετούσαν, πάντα υπό τα απαθή βλέμματα του αστυνομικού διευθυντή και των ΜΑΤ.

Μετά από αυτά, ακολούθησαν μικροεπεισόδια στον κοινωνικό χώρο «Στρούγκα» επί της οδού Δεκελείας. Έπειτα από ώρα, οι «οπαδοί» εισέβαλαν στο χώρο και έσπασαν ό, τι βρήκαν μπροστά τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων και της έντασης υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν για λίγη ώρα την λεωφόρο Δεκελείας στο ύψος που έλαβαν χώρα τα επεισόδια. Παράλληλα, κλήθηκε και η πυροσβεστική, καθώς πληροφορίες έκαναν λόγο για ρίψη μολότοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα