Σομαλία: Η Αλ Σεμπάμπ δολοφόνησε βουλευτή και απειλεί να σκοτώσει και άλλους

Ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ «εκτέλεσαν» έναν Σομαλό βουλευτή στο Μογκαντίσου, «γαζώνοντας» με αυτόματα όπλα το αυτοκίνητό του. Αυτή ήταν η έκτη επίθεση αυτού του τύπου από τις αρχές του 2014.

«Σκοτώσαμε τον βουλευτή. Θα συνεχίσουμε να τους σκοτώνουμε έναν προς έναν», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης και σεϊχης Αμπντιασίς Αμπού Μούσαμπ.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας Οσμάν Άλι δήλωσε ότι «ο βουλευτής Καγιάντ Μπαρέ σκοτώθηκε όταν οι ένοπλοι άνοιξαν

πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Σκοτώθηκε κι οι ένοπλοι διέφυγαν με το αυτοκίνητό τους».

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ένοπλοι της Αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, απωθήθηκαν από την πρωτεύουσα από την ειρηνευτική δυνάμη της Αφρικανικής Ένωσης στη χώρα το 2011, εξακολουθούν ωστόσο να πραγματοποιούν επιθέσεις στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο (σαρία).

Μία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χρόνο από τις δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τον σομαλικό στρατό εξεδίωξε από τα προπύργιά της στην κεντρική και νότια Σομαλία την οργάνωση, ενώ μερικοί από τους υψηλόβαθμους ηγέτες της σκοτώθηκαν σε μία σειρά επιθέσεων με αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα