Τα σχέδια του Γιάννη Πανούση για την Ελληνική Αστυνομία

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης εξαγγέλλοντας τη δημιουργία Εθνικού Σχεδίου Αστυνόμευσης έθεσε ως βασικό στόχο της κυβέρνησης Τσίπρα την συμφιλίωση της Αστυνομίας με τον λαό, λέγοντας πως «οι αστυνομικοί θέλουν να συμφιλιωθούν με τον λαό και η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να κατανοήσει ότι η συλλογική δράση δεν αποτελεί παράγοντα διατάραξης της δημόσιας τάξης».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι «η Αστυνομία θα αντιμετωπίσει δραστικά περιπτώσεις

αναταραχής, γνωρίζοντας όμως ότι δεν είναι εχθρός της Αστυνομίας ο κάθε διαδηλωτής». Εξάλλου, ο κ. Πανούσης συμπλήρωσε, ότι «οι επιτυχίες της Αστυνομίας ανήκουν στην Αστυνομία. Για τις αποτυχίες την ευθύνη έχω εγώ».

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι θα δημιουργηθεί Ινστιτούτο Αντιεγκληματικής Πολιτικής και ανακοίνωσε την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, που θα υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την επαναφορά του «αστυνομικού της γειτονιάς» με 238 αστυνομικούς, την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου για πάταξη της διαφθοράς και την αποδέσμευση αστυνομικών από πάρεργα.

Όπως ανέφερε, «επέστρεψαν ήδη 500 αστυνομικοί από τη φύλαξη πολιτικών προσώπων και θα βρεθούν συνολικά πάνω από 1.500», ενώ σημείωσε ότι «η Αστυνομία πληρώνει 20 εκατ. ευρώ για νοίκια στον στρατό και το Δημόσιο».

Όσον αφορά στην Πυροσβεστική ανακοίνωσε την «ανανέωση των μέσων πυρόσβεσης» και για την πολιτική προστασία την «ενδυνάμωση του μηχανισμού και την προώθηση της εθελοντικής προστασίας».

Τόνισε επιπλέον ότι «θα υπάρξει μελέτη του θεσμού του Συνηγόρου του Αστυνομικού, θα καταργηθεί ο νόμος για το ΤΕΑΠΑΣΑ και θα γίνει κωδικοποίηση της αστυνομικής νομοθεσίας». Τέλος, αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι «η Βουλή οφείλει να συζητήσει την πολιτικο-οικονομική πλευρά της» και υπερτόνισε την ανάγκη της συζήτησης «ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται να μην είναι μόνο ποινικά».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα