Σόιμπλε: Όλα εξαρτώνται από την ολοκλήρωση του προγράμματος

Την εκτίμηση ότι «όλα τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Σόιμπλε

αναφέρθηκε στη θέση του Eurogroup να διαθέσει προληπτική πιστωτική γραμμή σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. «Αυτό όμως είναι ένα βήμα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει αυτόν τον δρόμο και οι μέχρι τώρα επιτυχίες είναι ενθαρρυντικές για όλους, ώστε να συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, αναγνώρισε στην Ελλάδα «μεγάλα βήματα προόδου» και τόνισε ότι «ο δρόμος της αλληλεγγύης και των μεταρρυθμίσεων ήταν επώδυνος, αλλά ο σωστός».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας, εξηγώντας ότι «η απόφαση για επιτάχυνση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ελήφθη, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η πολιτική κατάσταση και, σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης, η κυβέρνηση να μπορεί να εργαστεί απρόσκοπτη, προκειμένου να επιτύχει την απογείωση της ελληνικής οικονομίας».

«Οι εταίροι γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να απαντήσει στην πρόκληση της επόμενης μέρας, της ημέρας μετά το μνημόνιο», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών

Keywords
Τυχαία Θέματα