Σόιμπλε: Είχα συμβουλεύσει τον Τσίπρα να μη δίνει υποσχέσεις!

Συνέντευξη στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαψεύδοντας ότι κρατά σκληρότερη στάση από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, σε σχέση με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Στο ερώτημα ποια είναι η σωστή λύση

για την Ελλάδα η καγκελάριος και εγώ συμφωνούμε απολύτως», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε, λέγοντας: «Έχω καταβάλει πολλές δυνάμεις και έχω δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Το 2012 ζήτησα ένα κούρεμα του χρέους ύψους 53%. Τέτοιος είναι ο ρόλος μου ως “του σκληρού” απέναντι στην Αθήνα».

Εξάλλου, δεν παρέλειψε να ασκήσει και πάλι κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «η Ευρώπη βασίζεται στον αλληλοσεβασμό». «Πρέπει κανείς να δρα λογικά, αυτό καθιστά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τόσο εξαντλητικές», είπε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις. Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα