Σκουρλέτης: Κατώτερος των προσδοκιών ο κ. Σαμαράς

Κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

«Για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα ο κ. Σαμαράς ήταν κατώτερος

των προσδοκιών, τις οποίες ο ίδιος είχε δημιουργήσει. Κι επειδή καμιά φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, νομίζω ότι τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο κ. Σαμαράς ήταν απόλυτα σαφείς, σε ένα σημείο. Η μεν κ. Μέρκελ είπε ότι τα πράγματα θα κινηθούν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το μνημονιακό πρόγραμμα, ο κ. Σαμαράς είπε, με λίγο διαφορετικές φράσεις, ακριβώς το ίδιο. Ότι θα κινηθούμε εντός του πλαισίου του μνημονιακού προγράμματος» σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης.

«Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς πήγε και ήρθε με άδεια χέρια. Και βεβαίως στο κρίσιμο, στρατηγικό ζήτημα σήμερα για την Ευρώπη που είναι η ανάγκη χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας, δηλαδή η χαλάρωση των ακραίων πολιτικών λιτότητας, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην κρίσιμη ερώτηση που τέθηκε με αφορμή την περίπτωση της Γαλλίας, η κ. Μέρκελ του απαγόρευσε να μιλήσει, ο ίδιος μάσησε τα λόγια του, απάντησε λέγοντας “παν μέτρο άριστον” και τελικά επιβεβαίωσε ότι είναι ο πιο πιστός οπαδός του μερκελισμού στην Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα