Σήμερα το μεσημέρι το κρίσιμο ραντεβού της κυβέρνησης για τη συμφωνία με τους δανειστές

Για σήμερα το μεσημέρι στις 2 έχει καθοριστεί το νέο ραντεβού της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας μας, προκειμένου να κλείσουν τα όποια σημεία μένουν ακόμα ανοικτά στη διαπραγμάτευση, έτσι ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για το αυριανό EuroWorking Group

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες υπάρχει αισιοδοξία τους για συμφωνία που θα επιτρέψει την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των

τραπεζών, ενώ το πιο σημαντικό ανοικτό θέμα είναι αυτό των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών, καθώς τα υπόλοιπα που αφορούν στις 100 δόσεις, τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τα γενόσημα φάρμακα, τις αλλαγές στο ΤΧΣ και τη διακυβέρνηση των τραπεζών, φαίνεται να έχει επέλθει μια πρώτη συμφωνία.

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι εκπρόσωποι των πιστωτών φέρεται να δέχονται τη σταδιακή μείωση του χρονικού διαστήματος (τώρα, ένας μήνας από τη λήψη ειδοποίησης για νέα ληξιπρόθεσμη εκτός ρύθμισης οφειλή), προκειμένου να βρεθεί ο οφειλέτης εκτός ρύθμισης. Τον Ιούνιο 2016 θα περιορισθεί στις 20 ημέρες και τον Δεκέμβριο 2016 στις 10 ημέρες και στη συνέχεια θα μηδενισθεί.
Ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, φέρεται να έχει συμφωνηθεί η επιβολή τέλους στον στοιχηματισμό.
Για τα γενόσημα φάρμακα, έχει συμφωνηθεί η σταδιακή μείωση των τιμών τους, ενώ συμφωνία φαίνεται να έχει υπάρξει και στις αλλαγές όσον αφορά στο ΤΧΣ και τη διακυβέρνηση των τραπεζών.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα