Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία

Αύξηση 1,8% κατέγραψε ο αναθεωρημένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) το Σεπτέμβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκάμηνου Οκτωβρίου 2013 – Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκάμηνου Οκτωβρίου 2012 – Σεπτεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 3,6%, έναντι μείωσης 1,8% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Η αύξηση του γενικού δείκτη κύκλου εργασιών στη

βιομηχανία κατά 1,8% το μήνα Σεπτέμβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013, οφείλεται στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων – λατομείων κατά 2%, στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 1,8%, στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 1,8% και στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 1,5%.

Ακόμη, αποδίδεται στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων – λατομείων κατά 8,0%.στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 1,8%. Η αναθεώρηση του γενικού δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα