Σημαντικά αποτελέσματα αναμένει η κυβέρνηση από την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα (22 και 23 Οκτωβρίου) για επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα έχει επαφές με την κυβέρνηση στις οποίες θα συζητηθούν τόσο τα θέματα που απασχολούν την ελληνική οικονομία και την συμφωνία με τους δανειστές, όσο και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, κυρίως όσων αφορά την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων και των επενδύσεων από την Γαλλία

στην Ελλάδα.

Οι Γάλλοι είναι θετικά διακείμενοι απέναντι στην κυβέρνηση και την χώρα μας και η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός επενδύουν πολλά σε αυτή τη σχέση, πράγμα που αναφέρεται και σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής.

Ένα ακόμα θέμα στο οποίο η ελληνική πλευρά θέλει τη στήριξη της Γαλλίας, είναι αυτό της προσφυγικής κρίσης στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας. Το θέμα που ούτως η άλλως απασχολεί σοβαρά πλέον την Ε.Ε. θα είναι από τα πιο σημαντικά στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και από τη γαλλική πλευρά δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα και βέβαια στη σχέση της Γαλλίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα