Άγριες συμπλοκές 50 Αφγανών στο Ελληνικό τη νύχτα – Ένας νεκρός

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκτεταμένη συμπλοκή μεταξύ δεκάδων Αφγανών στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό, κατέληξε σε έναν νεκρό και δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων.

Η σύρραξη μεταξύ τουλάχιστον πενήντα Αφγανών, καταγράφεται λίγο μετά τις 8 χθες τη νύχτα με τους συμπλεκόμενους να κρατούν στα χέρια τους μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Οι αντιμαχόμενες ομάδες χτυπήθηκαν ανηλεώς μεταξύ τους πιθανότατα για διαφορές που αφορούν «τον έλεγχο» του κέντρου από

συγκεκριμένα άτομα, ειδικά στη διακίνηση χαπιών και ναρκωτικών ουσιών όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές.

Ο άτυχος πρόσφυγας μαχαιρώθηκε στο στήθος, ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ασκληπιείου Βούλας, όπου διεκομίσθη, ο θάνατός του οφείλεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που μαρτυρούν ότι πριν μαχαιρωθεί, είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Στο Ελληνικό, στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, μετέβη άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν την πρόσβαση στο κέντρο και στο εσωτερικό πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν για τον εντοπισμό των δραστών τόσο της δολοφονίας όσο και των τραυματισμών.

Μάρτυρες στο αεροδρόμιο έλεγαν ότι οι τραυματίες από τη σύρραξη ήταν 12 αλλά δεν θέλησαν να μεταφερθούν για τις πρώτες βοήθειες.

Αργά τη νύχτα στο Ελληνικό έφθασε και ο Υπουργός μετανάστευσης Ι. Μουζάλας, για να ενημερωθεί για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και να διατάξει άμεσα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι συμπλοκή με έναν νεκρό και δύο τραυματίες είχαμε και στις 23 Ιουνίου, στη Σούδα της Χίου, όπου λειτουργεί hot spot.

Εκεί συνεπλάκησαν μεταξύ τους τρεις υπήκοοι Αιγύπτου.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν σοβαρά δύο 32χρονοι από μαχαίρι, και ο ένας εξ αυτών λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Το άρθρο Άγριες συμπλοκές 50 Αφγανών στο Ελληνικό τη νύχτα – Ένας νεκρός εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα