Σενάρια επί χάρτου με το βλέμμα στο ΣτΕ (live NET)

Ανατροπή στα όσα ξέρουμε σχετικά με τη δημόσια τηλεόραση και το βίαιο «λουκέτο» που επήλθε σε αυτή μπορεί να επιφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προσφύγει στο δικαστήριο και ζητά προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για την ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, που είναι ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στην ΕΡΤ,

προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας την αναστολή της επίμαχης απόφασης που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Η συζήτηση της προσφυγής προσδιορίστηκε να συζητηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο όμως, συνοδεύεται από επικουρικό αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, που θα αναστέλλει την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, μέχρι να συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναμένεται να εκδώσει τη Δευτέρα (17/06) προσωρινή διαταγή για την ΕΡΤ, ενώ η ολομέλειά του θα συνεδριάσει στις 27/9.

Αν τελικά το ΣτΕ αποδεχθεί το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ, τότε μπορεί να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο φορέα που έχει προωθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Αυτό, θα μπορούσε να «σβήσει» τις αντιθέσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η πλευρά της ΝΔ επιμένει στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αρνούνται κάθε συζήτηση για το νέο φορέα, όσο παραμένει κλειστή η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Τη Δευτέρα (17/06) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των τριών.



Αναμετάδοση από το ThePressProject.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα