Σεισμός στην Κω: Με ελικόπτερο στην Αθήνα οι τραυματίες- Ακρωτηριάστηκε ο ένας, σε σοβαρή κατάσταση οι έξι (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μουδιασμένη είναι η Κως μετά το φρικτό πρωινό που ξημέρωσε. Ο Εγκέλαδος χτύπησε με 6,4 Ρίχτερ- αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα- καταστρέφοντας τα πάντα και σκοτώνοντας δύο ανθρώπους την ώρα που διασκέδαζαν στο μπαρ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα δύο θύματα είναι υπήκοοι Σουηδίας και Τουρκίας, ο πρώτος 27 ετών και 39 ο δεύτερος.

Επτά τραυματίες, οι 3 από τους οποίους είναι σοβαρά τραυματισμένοι, μεταφέρονται με ελικόπτερο από την Κω στο Ηράκλειο

και την Αθήνα. Ένας από τους σοβαρά τραυματίες υπέστη ακρωτηριασμό και στα δυο του πόδια.

Οι τέσσερις που μεταφέρθηκαν στην Κρήτη -ένας Έλληνας και τρεις ξένοι- διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Βενιζέλειο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τους τραυματίες, ένας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος, δύο φέρουν κατάγματα και ένας τραύμα στο κεφάλι.

Από νωρίς το πρωί είναι επί ποδός το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που εφημερεύει, όσο και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Τάσος Τασσόπουλος, το νοσοκομείο είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για την παροχή ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες.

Οι άλλοι τρεις παραμένουν στην Κω με ορθοπαιδικά τραύματα και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να μεταφερθούν αύριο στη Ρόδο ή και την Αθήνα.

Οι δυο νεκροί, ο 27χρονος Σουηδός και ο 39χρονος Τούρκος, βρίσκονταν κάτω ακριβώς από τον τοίχο του μπαρ που κατέρρευσε την ώρα του σεισμού.

Το άρθρο Σεισμός στην Κω: Με ελικόπτερο στην Αθήνα οι τραυματίες- Ακρωτηριάστηκε ο ένας, σε σοβαρή κατάσταση οι έξι (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα