Σε ύφεση η φωτιά στο Μαρκόπουλο

Σε ύφεση βρίσκεται η ισχυρή φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Χεροβούνι και προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια και αποθήκες ενώ αποτέφρωσε πολλά στρέμματα δάσους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι άνεμοι έχουν κοπάσει, ωστόσο, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στη θέση τους αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο επιχειρούν δύο αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, 100 πυροσβέστες, 55 οχήματα, 72 άτομα πεζοπόρο, 18 εθελοντές και 26 οχήματα του Δήμου, ενώ σε επιφυλακή έχουν

τεθεί όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις τρείς το μεσημέρι της Παρασκευής και από τις έξι το απόγευμα και μετά, λόγω των ισχυρών ανέμων, ένα μέτωπο κατευθύνθηκε προς το δάσος Κουβαρά και ένα δεύτερο προς το χωριό με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, Σωτήρης Μεθενίτης, να απευθύνει κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια από ιδιώτες με υδροφόρες.

Για προληπτικούς λόγους 193 παιδιά απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση Διονύσου - Κερατέας, τα οποία οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα