Τα κριτήρια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

Τα βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων όρισε το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα οποία θα καθορίσουν ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και ποιοι όχι.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η αξιολόγηση θα γίνει βάσει τεσσάρων γενικών αρχών που εξειδικεύονται σε επιμέρους βαθμολογούμενα κριτήρια ανά εκπαιδευτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την απόφαση ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο αναδεικνύεται ως βαρύνουσας σημασίας παράμετρος στην αξιολόγηση των υπαλλήλων. Στο πλαίσιο αυτό, ο εργαζόμενος στο στενό και ευρύτερο δημόσιο μοριοδοτείται ανάλογα με τον τρόπο

που προσελήφθη. Την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια, μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

Επιπρόσθετη καινοτομία συνιστά η αφαίρεση, και μάλιστα με δραστικό τρόπο, μορίων σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα. Επιπλέον ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας είναι αυξημένη.

Η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων Υπουργείων και φορέων.


Keywords
Τυχαία Θέματα