Σε τριπλή νίκη στις προκριματικές εκλογές της Τρίτης στοχεύει ο Μιτ Ρόμνεϊ

Να κυριαρχήσει σε Γουισκόνσιν, Μέριλαντ και Ουάσιγκτον την Τρίτη στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έχει βάλει στόχο ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος φαίνεται να είναι πρώτος στην κούρσα των εκλογών, έχοντας εξασφαλίσει 568 από τους 1.144 εκλέκτορες που χρειάζονται για να λάβει ένας υποψήφιος το χρίσμα.

Ακολουθούν ο Σαντόρουμ με 273 εκλέκτορες και οι Νιούτ Γκίνγκριτς και Ρον Πολ με 135 και 50 εκλέκτορες αντίστοιχα.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ελπίζει να βγάλει εκτός

κούρσας τον κύριο αντίπαλό του Ρικ Σαντόρουμ, ώστε να εξασφαλίσει τη νίκη του, εν όψει του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων τον Αύγουστο.

Εάν ο Ρόμνεϊ δεν κατάφερει να επικρατήσει του Σαντόρουμ την Τρίτη, θα επιχειρήσει να κερδίσει την Πενσιλβάνια, στις προκριματικές τις 24ης Απριλίου, κάτι που δεν θα είναι εύκολο καθώς ο Σαντόρουμ είναι πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια.

Ο Ρικ Σαντόρουμ πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή παρά «την συντριπτική διαφορά στη χρηματοδότηση και την στήριξη από το κατεστημένο» που διαθέτει ο αντίπαλός του.

Θέλοντας να δείξει ότι θεωρεί τη μάχη εύκολη, ο Μ.Ρόμνεϊ, στη διάρκεια ομιλίας προς τους οπαδούς του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γουισκόνσιν, περιορίστηκε στο να εξαπολύσει πυρ κατά του Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι «βρίσκει την πολιτική του έμπνευση από τις πρωτεύουσες της Ευρώπης».

Μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, η προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα είχε συγκεντρώσει 87 εκατ. δολάρια, έναντι 7,3 εκατ. του Μ.Ρόμνεϊ.

Ο Ρόμνεϊ και οι σύμμαχοί του έχουν δαπανήσει 53 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, ποσό διπλάσιο από ό,τι έχουν ξοδέψει όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοί του μαζί.

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα