Σε τεντωμένο σκοινί- Κανονικά οι συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση-Προκλητικός χαιρετισμός Μιχαλολιάκου (video)

Με μικροεντάσεις ξεκίνησαν οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, παρά το απαγορευτικό της αστυνομίας. Νωρίτερα, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν σε επτά προσαγωγές, μετά από ένταση που δημιουργήθηκε στην πλατεία Βικτωρίας, όπου είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται αντιεξουσιαστές.

Την ώρα που στην πλατεία Βικτωρίας είναι συγκεντρωμένα μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη Λεωφόρο Μεσογείων, βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα, με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα της Μεσογείων προς Αθήνα, από την Κατεχάκη μέχρι τη Μιχαλακοπούλου.

Προκλητικός Μιχαλολιάκος

Στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής παρευρεύθηκε και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος κατά την άφιξή του ύψωσε το χέρι του σε ναζιστικό χαιρετισμό!

Δείτε το βίντεο

Μετά τα επεισόδια της Πέμπτης και τις συμπλοκές στο Μοναστηράκι μεταξύ αντιεξουσιαστών και ομάδας Γερμανών ακροδεξιών, η αστυνομία απαγόρευσε για το Σάββατο κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ραντεβού στα Προπύλαια

Στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό ΑθήναςΠειραιά, σήμερα, Σάββατο στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια κάλεσε η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας τις συγκεντρώσεις. Αντίστοιχη συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί στην πλατεία Βικτωρίας.

Το κάλεσμα:

Κάτω από την πίεση του κινήματος και μετά τις επιθέσεις από διεθνείς νεοναζί σε ντόπιους και μετανάστες χτες και προχτές στο Μοναστηράκι και τον Άγιο Παντελεήμονα, η κυβέρνηση δια ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε αργά χτες το βράδυ να προχωρήσει τελικά σε απαγόρευση της φασιστικής φιέστας των Χρυσαυγιτών για τα 20 χρόνια από τα Ίμια που θα γινόταν στις 7 μ.μ. στη Ρηγίλλης.

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία του κινήματος, παρά το γεγονός πως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κράτησε τελικά «ίσες αποστάσεις» από φασίστες και αντιφασίστες απαγορεύοντας ταυτόχρονα και την αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί στον ίδιο χώρο για τις 3 το μεσημέρι.

Η μαζική παρουσία μας στην απογευματινή αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει πως οι δρόμοι της Αθήνας παραμένουν ανοιχτοί για το κίνημα και τις δυνάμεις της κοινωνικής και πολιτικής αντίστασης στα μνημόνια και το ρατσισμό και απροσπέλαστοι για τους Χρυσαυγίτες.

Εν’ όψει της Γενικής Απεργίας της 4 Φλεβάρη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης η απογευματινή διαδήλωση αποτελεί ταυτόχρονα απάντηση στις απόπειρες των Χρυσαυγιτών να ξεμυτίσουν από το περιθώριο, παριστάνοντας τους αγανακτισμένους στα μπλόκα της αγροτιάς.

Ούτε στη Ρηγίλλης, ούτε πουθενά. Όλοι στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα