Σε «συνεχή διάλογο» ΗΠΑ-Ελλάδα για την κατασκοπεία

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «συνεχή διάλογο» με την Ελλάδα για μια σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένης και της συνεργασίας για τη συλλογή πληροφοριών.

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου,

ότι «η Ελλάδα κατασκόπευε δύο Αμερικανούς πρέσβεις», αλλά και για το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού ότι «οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τους Έλληνες», η κ. Ψάκι απάντησε: «Δεν έχω κανένα συγκεκριμένο σχόλιο, πλην του να πω ότι έχουμε συνεχή διάλογο με την Ελλάδα για μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για τη συλλογή πληροφοριών. Βεβαίως, κάτι τέτοιο θα συνεχιστεί. Όπως γνωρίζετε, τώρα έχουμε μια αναθεώρηση που είναι σε εξέλιξη, όπου θα δούμε όλα αυτά τα ζητήματα».

Σε ερώτηση για το «αν οι ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν στους Έλληνες ή οι Έλληνες στις ΗΠΑ γι' αυτό το σκάνδαλο», σχολίασε: «Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο επ' αυτού. Υπάρχει βέβαια διάλογος σε εξέλιξη για μια σειρά θεμάτων. Αλλά, εάν έχουν (οι Έλληνες) επιθυμία να υπάρξει σε υψηλότερο επίπεδο ή ένα διαφορετικό είδος συνάντησης, είμαι σίγουρη ότι θα είμαστε ανοιχτοί σε αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα