Σε ρόλο Κασιδιάρη ο δήμαρχος Ιθάκης χαστούκισε δημοτικό σύμβουλο

Στο άκουσμα της λέξης «Καραγκιόζη», όπως τον χαρακτήρισε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός, σηκώθηκε και τον χαστούκισε δημιουργώντας πανικό και ένταση ενώ χρειάστηκε να επέμβουν και άλλα μέλη του συμβουλίου, για να τους χωρίσουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε συζήτηση που αφορούσε στην «Ορθή επανάληψη της αρ. 237/2013 απόφασης του Συμβουλίου “Παραχώρηση αίθουσας του Δήμου για τις ανάγκες του Ειρηνοδικείου Ιθάκης”», με εισηγητή τον δήμαρχο του νησιού.

Το κλίμα όπως γράφει το KefaloniaPress ήταν ιδιαίτερα

τεταμένο καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, όμως τα αίματα «άναψαν», κατά την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Αλέξανδρου Ταφλαμπά, όταν αποκάλεσε τον δήμαρχο «καραγκιόζη».

Τότε ο κ. Κασσιανός σηκώθηκε από τη θέση του και πηγαίνοντας προς τον δημοτικό σύμβουλο του είπε: «Τι είπες; Σε παρακαλώ επανέλαβε». Όταν εκείνος του απάντησε: «Κάνε μας τη χάρη», ο δήμαρχος έχοντας χάσει την ψυχραιμία του, γύρισε και τον χαστούκισε ενώ χρειάστηκε να επέμβουν και άλλα μέλη του συμβουλίου, για να τους χωρίσουν.

Δείτε το βίντεο από το KefaloniaPress:

Το δημοτικό πολιτικό κλίμα στην Ιθάκη βρίσκεται σε ένα διαρκή πόλεμο που έχει ξεσπάσει από το 2010 ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό και σε πρώην δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι πνέουν τα μένεα εναντίον του.

Με απανωτές κατηγορίες τόσο ο δήμαρχος μαζί με την αδερφή του, Νίκη Κασσιανού Παναγιωτοπούλου την οποία όρισε αντιδήμαρχο, όσο και πρώην δήμαρχοι μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Σκληρό, και τον πρώην πρόεδρο του Αλέξανδρο Ταφλαμπά, επιδίδονται σε έναν ανελέητο πόλεμο μέσα από εφημερίδες, ιστοσελίδες και κρυφά blogs που διατηρούν πολλοί από τους εμπλεκόμενους. Συγκεκριμένα, κρυφό (ανώνυμο) blog διατηρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα η αδερφή του δημάρχου (πλέον έχει αποκαλύψει την ταυτότητά της) ενώ δεν είναι λίγα τα blogs που φιλοξενούν διαρκώς επιθετικά άρθρα και κρυφές πληροφορίες χωρίς όμως να αποκαλύπτεται η ταυτότητα του γράφοντα ή του ιδιοκτήτου του blog.

Παράλληλα από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Ηπείρου, διεξάγεται έλεγχος για μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται τόσο ο κ. Ταφλαμπάς όσο και οι πρώην δήμαρχοι, κατά τη διάρκεια της θητείας των οποίων συνέβησαν οι παρατυπίες, αλλά και την ποινική δίωξη του εναντίον του δημάρχου από την Εισαγγελία Κεφαλονιάς και την παραπομπή του, με το αίτημα της απόλυσης, από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και την περιφέρεια, για χρέη προς το δημόσιο, ψευδή υπεύθυνη δήλωση, άρνηση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, παράβαση καθήκοντος και πολλά άλλα.

Μάλιστα το 2011 σε απάντηση ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, σχετικά με καταγγελίες εις βάρος του Δημάρχου Ιθάκης για παλαιότερες καταδίκες, το Νομικό Σύμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ότι οι τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις που είχε ο κ. Κασσιανός δεν επισύρουν το μέτρο επισύρουν το μέτρο της αυτοδίκαιης έκπτωσης από το αξίωμά του.

Ο λόγος είναι ότι οι καταδίκες αυτές κατέστησαν αμετάκλητες σε χρόνο κατά τον οποίο δεν είχε εκλεγεί και αναλάβει καθήκοντα ο Γιάννης Κασσιανός.

Είχε προηγηθεί διενέργεια έρευνας σχετικά με τις φορολογικές παραβάσεις του Ιωάννη Κασσιανού, που διέταξε η Γ. Γ φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων, με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, ενώ είχε ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας, για παράβαση των άρθρων 8§1, 22§6 του Ν. 1599/86.

Σχετικά με τις οφειλές του Δημάρχου στην εφορία, ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ και τις ατασθαλίες και παρανομίες κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εξ αφορμής καταγγελιών των εμποροεπαγγελματιών Ιθάκης, είχε σχηματισθεί η με Α.Β.Μ: Β11/1362 &Β11/1572 προκαταρκτική δικογραφία.

Τα παραπάνω αναφέρονται στις απαντήσεις των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης σε ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού, σχετικά με τις καταγγελίες για το Δήμαρχο Ιθάκης, ο οποίος εκλέχτηκε, ενώ είχε περισσότερες από 10 καταδίκες στο ποινικό του μητρώο, για σωρεία αξιόποινων πράξεων και παραβάσεων, για τις οποίες είχε καταδικαστεί (αθροιστικά) σε φυλάκιση 12 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα