Σε νέα φάση μπαίνουν οι σχέσεις κυβέρνησης-τρόικας

Σύσκεψη κορυφής πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Αντικείμενο της συνάντησης, η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Οι πληροφορίες, μετά τη λήξη της

σύσκεψης αναφέρουν πως, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της έναντι των δανειστών μας με αιχμή τη θέση ότι δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό κενό για το 2014 και συνεπώς δεν απαιτούνται νέα μέτρα για την κάλυψή του.

Ο κ. Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, έκανε λόγο για «τεράστια επιτεύγματα, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και στη δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα».

Σχετικά με το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δεν υπήρξε κάτι καινούργιο και αναμένονται νεότερα, στη συνεδρίαση της Βουλής που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα των Ναυπηγείων.

Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτό θα λυθεί σύντομα, ενώ σχετικά με το εάν μικραίνει η απόσταση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απόσταση.

Την ίδια ώρα στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό τον Δημήτρη Σταμάτη, με αντικείμενο την κατάσταση στην Κεφαλονιά μετά και τον νέο σεισμό. Μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του σχεδίου Δευκαλίων για την αντιμετώπιση της κατάσταση στο νησί.

Στο νησί μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο με αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ θα αποπλεύσει ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέροντας μεταξύ άλλων και διάφορα μηχανήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα