Σε διαθεσιμότητα ο αρχιφύλακας που φέρεται να παρακολουθούσε τον Καμμένο

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε ο 45χρονος Αρχιφύλακας, ο οποίος συνελήφθη για παρακολούθηση προσώπου, αφού έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της συνοδευτικής ασφάλειας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Κατά

τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι ο Αρχιφύλακας εργαζόταν για λογαριασμό 50χρονου επιχειρηματία, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του αστυνομικού, μεταξύ άλλων, μία βιντεοκάμερα, δύο μαγνητόφωνα «δημοσιογραφικού» τύπου, επτά ψηφιακοί και οπτικοακουστικοί δίσκοι και ένα κυνηγετικό όπλο, που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Ο Αρχιφύλακας κατηγορείται για παραβίαση του απορρήτου της προσωπικής-ιδιωτικής ζωής τρίτου προσώπου και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή, καθώς και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Κατηγορείται επιπλέον για κατοχή κυνηγετικού όπλου χωρίς την απαιτούμενη άδεια και για άσκηση επαγγέλματος παρά την ιδιότητά του.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα