Σάο Πάολο: Συγκρούσεις της αστυνομίας με τους απεργούς του μετρό

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ με την απεργία των υπαλλήλων του μετρό. Μάλιστα οι συγκρούσεις των απεργών με την αστυνομία έχουν παραλύσει όλη την πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το πρωί της Παρασκευής (6/6) ξέσπασαν συγκρούσεις σε κεντρικό σταθμό του μετρό του Σάο Πάολο

μεταξύ απεργών και των αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και ρόπαλα για να διαλύσουν το πλήθος, κατά τη δεύτερη ημέρα της απεργίας των εργαζομένων στον ηλεκτρικό υπόγειο σιδηρόδρομο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Στις 07:00 ο σταθμός «Άνα Ρόσα», ένας από τους πιο κεντρικούς, έκλεισε και πολλοί χρήστες (του μετρό) προσπάθησαν να μπουν μέσα. Ξέσπασαν συμπλοκές ανάμεσα σε απεργούς και χρήστες του μετρό και η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει διαλύοντας το πλήθος με δακρυγόνα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το TV Globo, ομάδες των απεργών μετακινούνται στους σταθμούς για να εμποδίσουν την εργασία των υπαλλήλων που δεν απεργούν.

Το μετρό του Σάο Πάολο συνιστά το κύριο μέσο πρόσβασης στο στάδιο «Ιτακεράο» και μεταφέρει καθημερινά 4,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα