Σαμαράς – Σακελλαροπούλου: Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα ψηφίσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σαμαράς – Σακελλαροπούλου: Απών ο Αντώνης Σαμαράς από την ψηφοφορία για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο οποίος σήμερα γιορτάζει και δέχεται κόσμο στο γραφείο του για χρόνια πολλά. Όπως κάθε χρόνο ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε τις πόρτες της Δημοκρίτου, προκειμένου να δεχθεί ευχές από φίλους, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο η ονομαστική εορτή του πρώην πρωθυπουργού συμπίπτει με την περίοδο που βρίσκονται στο κόκκινο οι συζητήσεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας,

θέση για την οποία φαίνεται πως ενδιαφερόταν ο ίδιος και η ισχυρή ομάδα του μέσα στη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες iEidiseis.gr, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να δώσει συνέντευξη σε έντυπο και εκεί θα τοποθετηθεί για την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, από την οποία φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένος. Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι θα απουσιάζει από τη Βουλή όταν θα ψηφίζεται η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ερωτηματικό είναι τι θα κάνουν οι βουλευτές που πρόσκεινται στον πρώην Πρωθυπουργό.

Σακελλαροπούλου: «Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να στηρίξει μια επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ»

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πίσω από την απουσία δεν κρύβεται κάποιο μήνυμα, αλλά προγραμματισμένο ταξίδι με την οικογένειά του. Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον βέβαιο ότι την επόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα είναι η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν ψηλά τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, αντικρούοντας παράλληλα την κριτική που λέει ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ στριμώχτηκε και αναγκάστηκε να υποστηρίξει την επιλογή Μητσοτάκη».

Πηγές της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο: «Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να στηρίξει μια επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ». Και αυτό διότι, όπως υπενθυμίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που πρότεινε την κ. Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζουν ακόμα ότι το 2018 ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε στηρίξει την πρόταση της τότε κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα