Σάλος με την καταδίκη αρχιεπισκόπου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

“Κουκούλωμα” σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων,αφορά η καταδίκη του αρχιεπίσκοπου της Αδελαΐδας και πρώην επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας στην Αυστραλία.

Ο Φίλιπ Ουίλσον απέκρυψε την ταυτότητα ενός καθολικού ιερέα, που φέρεται ως δράστης, όπως μεταδίδουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης και αναφέρει το Ρόιτερς.

Ο Ουίλσον γίνεται ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Καθολικής Εκκλησίας που καταδικάζεται για μία τέτοια υπόθεση. Θα βρεθεί, μάλιστα, αντιμέτωπος με ποινή έως 2 ετών φυλάκισης.

«Είμαι προφανώς απογοητευμένος από την απόφαση», δήλωσε στα ΜΜΕ. Πρόσθεσε ότι θα συμβουλευτεί τους δικηγόρους του πριν αποφασίσει τα επόμενα βήματά του. Ο Ουίλσον κατηγορήθηκε ότι σιώπησε παρότι γνώριζε τη δραστηριότητα του Τζέιμς Φλέτσερ, βοηθού ιερέα ενορίας στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ετοιμάζονται για πόλεμο μετά από 200 χρόνια

Οι δικηγόροι του 67χρονου Αρχιεπίσκοπου Αδελαΐδας, ισχυρίστηκαν ότι ο πελάτης τους είχε πλήρη άγνοια για όσα έκανε ο Φλέτσερ σε βάρος παιδιών.

Ο συγκεκριμένος κρίθηκε ένοχος το 2004 για εννέα καταγεγραμμένα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο πρώην βοηθός ιερέας πέθανε στη φυλακή το 2006 μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τον Αρχιεπίσκοπο, η Καθολική Εκκλησία της Αυστραλίας υποστηρίζει ότι:“…αδυνατεί να θυμηθεί μία συζήτηση, κατά την οποία ένας 15χρονος του είχε καταγγείλει σεξουαλική επίθεση από τον Φλέτσερ”.

Το άρθρο Σάλος με την καταδίκη αρχιεπισκόπου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα