Σαφές μήνυμα Ντομπρόβσκις στην ελληνική πλευρά: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο-Εκσυγχρονίστε επιτέλους το ελληνικό κράτος!»

Κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος διεμήνυσε στην ελληνική πλευρά πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

«Συζητήσαμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλη προσπάθεια. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Χρειάζεται να αναλάβουμε δράση αμέσως ώστε επιτέλους να εκσυγχρονιστεί το ελληνικό κράτος

και η οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντρομπρόβσκις.

«Για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων χρειάζονται τρία στοιχεία και αυτά είναι πολιτική βούληση, τεχνική και διοικητική δυνατότητα και ικανότητα να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν και τρίτον οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους», ανέφερε ο ίδιος.

Όπως είπε ακόμη, «η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση», ενώ ανακοίνωσε ότι στις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου «εγκρίθηκε μια συμφωνία εταιρικής σχέσης για την τεχνική συνεργασία που θα στηρίξει το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει ότι «η Κομισιόν στέκεται στο πλευρό των ελληνικών αρχών στις προσπάθειες που γίνονται για μεταρρυθμίσεις και σε αυτό το πλαίσιο θα προσφέρει στοχευμένη τεχνική βοήθεια σε πεδία όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, η διαφθορά, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος πρόνοιας, η δημιουργία ενός πιο φιλικού για τις επιχειρήσεις κλίματος και η βέλτιστη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Επίσης, αναφέρθηκε και στην απόφαση της Ε.Ε. να προκαταβάλει χρήματα για την περίοδο 2014-2020, αλλά και την αποδέσμευση χρημάτων της περιόδου 2007-2013, προκειμένου να κλείσουν εκκρεμότητες σε έργα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπερτόνισε την ανάγκη «έντιμου συμβιβασμού στο θέμα των κόκκινων δανείων και των αλλαγών στο νόμο Κατσέλη», λέγοντας πως «στο τραπέζι τέθηκε, επίσης, το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και το συνταξιοδοτικό». «Σε λίγο καιρό θα έχουμε προτάσεις που να διασφαλίζουν τη βραχυπρόθεσμη υποχρέωση ώστε να υπάρξουν εξοικονομήσεις αλλά και να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει το σύστημα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα