Εντοπίστηκαν 45 πτώματα μεταναστών σε παραλία της Λιβύης

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Μεσόγειο και από την πλευρά της θάλασσας της Λιβύης, καθώς χθες ανακαλύφθηκαν σε παραλίες της Λιβύης τα πτώματα 43 μεταναστών, οι οποίοι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη νότια Ιταλία. Το περιστατικό συνέβη λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ερυθρά Ημισέληνος στη Λιβύη, ενώ αναζητούνται τυχόν

επιζώντες από το ναυάγιο αυτό.

«Κάτοικοι της περιοχής μας ειδοποίησαν για την παρουσία πτωμάτων στις παραλίες γύρω από το λιμάνι του Ζλίτεν. Ανακαλύψαμε εκεί αρχικά 25 πτώματα και μετά άλλα τέσσερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου Μοχάμαντ Αλ-Μισράτι. Ο Μισράτι δεν θέλησε να δώσει άλλες διευκρινίσεις, όπως από το ποια χώρα προέρχονταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, αλλά μίλησε γενικά για αφρικανούς.

Σαράντα χιλιόμετρα δυτικά, εντοπίστηκαν τα πτώματα άλλων 14 μεταναστών κοντά στο λιμάνι της Χομς: «Το πρωί λάβαμε πληροφορίες για την παρουσία πτωμάτων στην παραλία της Σιλίν», είπε ο Φάουζι Αμπντέλ-Άαλ, εκπρόσωπος της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου στη Χομς, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για μετανάστες προερχόμενους από αφρικανικές χώρες.

Όπως αναφέρεται από την Ερυθρά Ημισέλινο οι μετανάστες είχαν επιβιβασθεί σε σκάφος το οποίο ναυάγησε κοντά στο Ζλίτεν, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα