Σ. Κόε: «Στην Αθήνα ζήσαμε μια πραγματική Ολυμπιακή ατμόσφαιρα»

Ο Σεμπάστιαν Κόε, εκτός από διπλά χρυσός Ολυμπιονίκης της Μεγάλης Βρετανίας, είναι ένας από τους ανθρώπους, χάρη στον οποίο το Λονδίνο κατάφερε να διεκδικήσει και τελικά να φέρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στη χώρα του. Σε συνέντευξή του στο «Έθνος», ο λόρδος Κόε δήλωσε-μεταξύ άλλων- ότι έζησε στην Αθήνα την πραγματική Ολυμπιακή ατμόσφαιρα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

της Αθήνας τον δίδαξαν κάτι για τη δουλειά του στην προετοιμασία των αντίστοιχων στο Λονδίνο, απάντησε: «Το μεγάλο μας μάθημα ήταν η διαπίστωση για τη γνώση, την αντίληψη που έχουν οι Έλληνες για το Ολυμπιακό κίνημα και για την καθαρή Ολυμπιακή συμπεριφορά τους στη διάρκεια των Αγώνων. Στην Αθήνα ζήσαμε μια πραγματική Ολυμπιακή ατμόσφαιρα, φυσικό άλλωστε, αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι δικοί σας, είναι η Ιστορία σας. Αυτό το μάθημα προσπαθήσαμε να διδάξουμε στον δικό μας κόσμο τα τελευταία επτά χρόνια. Ήταν δύσκολο, αλλά μπορώ να πω ότι πετύχαμε πολλά πράγματα σε αυτό το θέμα».
Όσο για τη συμβουλή του στους Έλληνες, οι οποίοι θα επισκεφτούν το Λονδίνο, αυτή είναι: «Διασκεδάστε, διασκεδάστε. Το Λονδίνο είναι μια παγκόσμια πόλη που προσφέρει πολλά. Έχουμε πάνω από τριακόσιες διαφορετικές κοινότητες, ομιλούνται διακόσιες διαφορετικές γλώσσες και υπάρχει επίσης στο Λονδίνο μια πολύ δραστήρια και ζωτική ελληνική κοινότητα, στην οποία πολλοί Έλληνες επισκέπτες θα βρουν φίλους και συγγενείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα