Στο σφυρί οι ΔΕΚΟ;

Μαχαίρι και μετά πωλητήριο προβλέπει η κυβέρνηση στον σχεδιασμό της για τις ΔΕΚΟ, ως τον άσσο στο μανίκι της στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία δια των εκπροσώπων της, πιέζει -εξ αρχής- προς αυτήν την κατεύθυνση, ζητώντας παράλληλα μέτρα για τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Εντός του καλοκαιριού και μετά την μείωση των μισθών θα αρχίσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων και συμμετοχής των ιδιωτών στη διοίκησή τους, ώστε έτσι

να μην επωμιστούν το κόστος και τις αντιδράσεις οι επενδυτές.

Επίσης, προβλέπεται εξοικονόμηση δαπανών στις ΔΕΚΟ που θα συμπιεστούν ώστε να υπολογίζεται ότι θα αγγίζουν τα 500 εκατ. €!

Το σχέδιο αυτό προβλέπει μεσοπρόθεσμο όφελος για τους καταναλωτές, το οποίο θα είναι η μείωση των τιμών των παρεχομένων υπηρεσιών και αγαθών.

Για τον λόγο αυτόν, θα συζητηθεί και η θέσπιση συγκεκριμένου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις αυτές, ώστε να κοινωνικοποιηθεί η επιδίωξη της μείωσης του κόστους.

Τα εν λόγω νέα μέτρα αφορούν τις ΔΕΚΟ, οι οποίες θα βγουν προς πώληση, με την πρώτη ευκαιρία και αφού ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα τις καθιστούν ευέλικτες, τόσο σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων των ήδη εργαζομένων, όσο και τους νεοπροσλαμβανομένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα